Logo1

8 syytä hakea ESTIEM-matkalle

Vierähtikö kesä töissä ilman minkäänlaista lomaa? Ahdistaako tasainen arki? Nyt on oiva tilaisuus ottaa pieni irtiotto arjesta ja osallistua ESTIEM-matkalle! Lue alta kahdeksan syytä, joiden takia ei kannata jättää tällaista tilaisuutta käyttämättä.

1) Uudet kaverit

ESTIEM-matkoille hakee osallistujia ympäri Eurooppaa ja toisista Suomen tuotantotalouden sisarkilloista, joten yhteisten aktiviteettien muodossa uusiin ihmisiin tutustuminen tapahtuu kuin itsestään. Matkoilla pääsee rakentamaan kansainvälistä verkostoa, jota pelkästään koulunpenkkiä kuluttamalla on vaikea muodostaa. Jo viikon mittaisella matkalla osallistujien välille ehtii muodostua tiivis yhteishenki, joten viimeisenä iltana hyvästien sanominen tuntuu jo haikealta.


2) Paikalliseen kulttuuriin tutustuminen

Jokaisella matkalla pääsee tutustumaan kohdemaan kulttuuriin paikallisten hostien avulla. He esittelevät kaupunkia, kiinnostavia nähtävyyksiä sekä mahdollisesti kieltä ja jopa yrityksiä riippuen tapahtuman tyypistä. Myös paikalliseen ruokakulttuuriin pääsee tutustumaan usein yhdessä valmistettavien illallisten muodossa. Jokaiseen ESTIEM-matkaan kuuluu International Night, jossa maistellaan osallistujien kotimaista tuotuja herkkuja ja virvokkeita. Jos kulttuuriin perehtyminen kiinnostaa vielä syvemmin, ovat ESTIEM:n Europe3D-matkat ainutlaatuisia tilaisuuksia päästä perehtymään paikallisten kanssa niin politiikkaan, talouteen kuin kulttuuriinkin.

3) Hauskanpito

Mitä tulee ESTIEM-tapahtumiin, on hauskanpidolle varattu useimmissa tapahtumatyypeissä reilusti aikaa. Tapahtumatyyppejä on laaja kirjo, joten voit itse valita haluatko keskittyä enemmän akateemiseen toimintaan vai hurvitteluun. Vaikka akateemisissa matkoissa on pääpaino opiskelussa, on iltaisin järjestetty keventävää iltaohjelmaa. Jos mielesi tekee kuitenkin enemmän lomailla, on LG Exchange loistava mahdollisuus tutustua toisiin tutalaisiin, nähtävyyksiin, yökerhoihin ja ennen kaikkea ottaa rennosti. Jos eri tapahtumatyyppien erot eivät ole vielä ihan selvillä, voit lukea Kaplaakin nettisivuilta tarkemmin ESTIEM-tapahtumien kuvauksia ja hakeutua mieleiseesi tapahtumaan.

4) Budjettiystävällinen tapa matkustaa

ESTIEM-matkan hinta koostuu kahdesta tekijästä, osallistumismaksusta ja matkakustannuksista. Osallistumismaksu on maksimissaan n. 50-90€ ja se sisältää ruokakulut ja majoituksen. (Ei koske Skiing Activity Week -tapahtumaa.) Matkakustannukset osallistuja maksaa itse, mutta Kaplaaki korvaa matkakuluista tapahtumatyypistä riippuen 50-70% maksimikorvauksen ollessa 250€. Myös osallistumismaksusta Kaplaaki korvaa maksimissaan 70 euroa. Keksitkö toista yhtä edullista vaihtoehtoa matkustaa viikoksi Eurooppaan?

5) Ainutlaatuiset kokemukset

Tapahtumille laaditaan aktiviteettiohjelmat, jotka ovat näkyvillä ESTIEM-portaalissa tapahtumaan hakuvaiheessa. Aktiviteettinä voi olla sellaisia tapahtumia ja kohteita, joita ei tavallisella omatoimisella matkalla tulisi koettua. Viikossa ehtii kokeilemaan jo montaa hauskaa aktiviteettiä, kuten Braunschweigin matkalla luvassa on mini Oktoberfestit, saksan kielen opettelua ja jopa Jägermaisterin yritysvierailu.


6) Helppo osallistua

Hakeminen ESTIEM-tapahtumaan on helppoa, joten hakemuksen lähettämistä on turha pelätä! Sinun tarvitsee vain valita mieleisesi tapahtuma ESTIEM-portaalista ja kirjoittaa vapaamuotoinen lyhyehkö motivaatiokirje, miksi haluaisit osallistua. Joillain suosituimmilla tapahtumilla saattaa olla vielä oma Google Form -kysely, mutta senkään täyttäminen ei ole monimutkainen asia. Kannattaa siis lähettää rohkeasti oma hakemuksesi, sillä matka on takuulla muutaman minuutin hakemuksen kirjoittamisen arvoinen elämys!

7) Kielitaidon kehittäminen

Syksystä 2018 eteenpäin voi ESTIEM-tapahtumasta laaditusta opintoportfoliosta saada hyväksi luettua englannin kielen opintopisteitä tutkintoon. Tästä mahdollisuudesta tiedotetaan pian lisää, joten kannattaa pitää korvat auki aiheesta! Vaikkei englannin kielen opintopisteet kiinnostaisikaan, pääsee tapahtumissa käyttämään reilusti englannin kieltä, joten rima vieraalla kielellä puhumiseen madaltuu takuulla. Lisäksi ESTIEM-tapahtumien yksi tyypeistä on viikon kestävät tietyn kielen intensiiviviikot, joilla pääsee opettelemaan mm. ranskaa Ranskassa.

8) Itsensä kehittäminen

Kielitaidon lisäksi ESTIEM-matkoilla pääsee kehittämään itseään. Esimerkiksi BrainTrainer-tapahtumissa pääsee kehittämään niin esiintymis-, johtamis- kuin kommunikointitaitoja alan ammattilaisten opastuksella. Puolestaan T.I.M.E.S -casekilpailussa pääsee kehittämään omia case-ratkomiskykyjä ja Lean Six Sigma Green Belt -intensiiviviikolla pääsee perehtymään leanin saloihin.

Perehdy siis ESTIEM-tapahtumien laajaan kirjoon, lähetä hakemuksesi, pakkaa laukkusi ja lähde kokemaan Eurooppaa uusin silmin!

Ps. Jos et malta odottaa tulevaa Braunschweigin matkaa, voit käydä fiilistelemässä viime syksyn LG Exchangen kokemuksia Portugalin Coimbrasta matkaraportin muodossa tästä linkistä.

Katri Vauhkonen
Opintovastaava

Search