Ryhmäkuva

ESTIEM Collegen tunnelmia

ESTIEM College -tapahtuma keräsi Lappeenrantaan 25 innokasta tuotantotalouden opiskelijaa 11 eri Euroopan maasta 1.-7. helmikuuta. Mukana oli niin ESTIEM:n hallitus kuin muita ESTIEM:n aktiiveja, sekä iltaohjelmissa oli mukana ESTIEM:n toiminnasta kiinnostuneita kaplaakilaisia. ESTIEM on Euroopan tuotantotalouden opiskelijoiden kattojärjestö, johon kuuluu yli 8000 opiskelijaa, 80 yliopistossa, 31 eri maassa. Sen alaisuudessa eri maiden opiskelijat osallistuvat eri teemoihin liittyviin tapahtumiin, joita järjestetään yli 180 vuodessa.

Viikon mittaisen Collegen tarkoituksena oli pohta ESTIEM:in ajankohtiaisia asioita, liittyen sen pitkän tähtäimen strategiaan. Päivisin ohjelmassa oli workshoppeja ja trainingeja yliopistolla, ja iltaisin aikaa vietettiin perinteikkäiden suomalaisten aktiviteettien parissa.

Iltaohjelmassa oli luvassa niin hiihtoa, saunomista kuin perinteikästä kyykkääkin. Monet vieraistamme eivät olleet kokeilleet kyseisiä aktiviteetteja aiemmin, joten uuden kokeilemisen riemu oli käsin kosketeltavaa. Rohkeimmat uskaltautuivat jopa pulahtamaan avannossa kokeilemassa Saimaan talvista raikkautta.

sitsijuoma

© Antti-Pekka Alanko-Luopa

Viikon ajalle sattui sopivasti myös Powi Cupin jatkot, joissa ESTIEM:iläiset tietenkin kävivät tanssahtelemassa Bilebändi Lipsasten tahtiin. Juhlatunnelmaa jatkettiin maanantaina rantasaunalla järjestetyillä sitseillä, joilla perehdyttiin karjalaiseen sitsikuttuuriin. Vieraamme tykästyivät sitseihin kuten haalareihinkin niin paljon, että osa jopa halusi ostaa itsellensä ESN:n haalarit.

vähemmän alkoholillinen sitsi

© Antti-Pekka Alanko-Luopa

Onnistuneen viikon kruunasi tiistaina järjestetty International Night. Sinne osallistujat toivat perinteistä syötävää ja juotavaa tarjolle omasta kotimaastaan. Suomalaisten pöydästä minttu maistui vieraille, mutta mämmistä ei voinut sanoa samaa.

estiempöytämakkarat mämmiinterntional night

                                                           © Antti-Pekka Alanko-Luopa

Kaplaaki haluaa kiittää hosteja vieraiden majoittamisesta, sekä muita mukana olleita avusta, jotka mahdollistivat Estiem Collegen onnistumisen!

Katri Vauhkonen
Opintovastaava

Search