22366462 1623946437657809 1474336068799553151 N

Fuksijaosto 2017 ja Wild West

Heti syksyn alussa meille fukseille annettiin ainutlaatuinen mahdollisuus: fuksijaostoon liittyminen.  Ilmoittautuminen alkoi keskellä yötä, ja reippaimmat joko valvoivat siihen saakka, tai keskeyttivät torkkumisensa. Itse en muistanut koko hommaa, mutta onneksi aikaisin aamulla ehti vielä mukaan kööriin. Monelle yölliset psykoosit aiheuttivat aamulla mielipahaa, mutta jotkut jäivät kuitenkin rannalla tyhjin käsin ruikuttamaan, joten nähty vaiva ei mennyt hukkaan.  Näin oli 20 nopeinta nuorta lupausta kartoitettu ja muutama astetta taitavampi vanhempi tieteenharjoittaja varattu touhuun mukaan, joten juhlien suunnittelu saattoi alkaa.

Ensimmäisenä oli edessä päätös bileiden teemasta. Ehdotuksia oli yli kaksikymmentä, ja niistä eniten ääniä keränneet otettiin mukaan tarkempaan tarkasteluun. Kiivaiden väittelyjen ja veikeiden mainospuheiden jälkeen voittajaksi selviytyi Wild West. Jaoston jäsenet jaettiin ruoka-, ohjelma- ja koristeluryhmään mielenkiintojen, taitojen ja ongelmatilanteissa armottoman pakkopullan avulla.

DSC_0269

Valmistelujen edetessä juhla tuntui vielä kaukaiselta tapahtumalta, mutta kuin varkain se olikin jo ovella, vieläpä herkullisimpana mahdollisena ajankohtana: heti tenttiviikon jälkeen. Lipunmyynti toteutettiin täysissä tamineissa ja ylitsepursuavalla myynti-innolla. Itse juhlatilan, eli kaikille tutun kellarin, valmistelu sujui tehokkaasti ja hyvässä sovussa, ja pian olikin jo aika päästää juhlakansa riehumaan. Jokainen ryhmä oli tehnyt sarkansa esimerkillisesti, joten h-hetki lähestyi ilman sen suurempia huolia.

Itse juhlissa oli varsin riehakas ja iloinen ilmapiiri. Juhlaväki muun muassa lassosi pulloa kaktusten keskellä, pelasi Beer Pongia polttavan auringon alla ja nautti puutostiloihinsa herkullista pitsaa ja toinen toistaan villimpiä virvokkeita. Illan päätteeksi väki saatettiin karjalauman tavoin pois alueelta, ja päivän kruunaava siivous saattoi alkaa. Kokonaisuudessaan fuksijaosto oli jättimenestys, josta jäi käteen niin maallista mammonaa, kuin myös mieletön kokemus mahtavassa seurassa!

Eero Pulkkinen,
Fuksijaosto 2017

_MG_9992

Search