Kaplaaki on yhdistänyt Lappeenrannan tuta-teekkareita jo vuodesta 1974. Värikäs historia ulottuu kauemmaksi kuin minkään muun Lappeenrannan teknillisen yliopiston ainejärjestön. Yli neljänkymmenen vuoden aikana Kaplaaki on kasvanut Pohjoismaiden suurimmaksi tuotantotalouden ainejärjestöksi. Kiltaan liittyy nykyisin joka vuosi 70-90 uutta Lappeenrannan teknillisen yliopiston tuotantotalouden opiskelijaa.

Kaplaakilaisen tunnistaa tyylikkäistä tummansinisistä haalareista. Nämä haalarit ovat yksi teekkarikulttuurin perinne ja Kaplaakin tunnusväri teekkarimaailmassa on tummansininen.

Killan toiminnan keskeisimmät päämäärät ovat jäsenistön edunvalvonta, opintojen edistäminen, sekä oheistoiminnan järjestäminen toisinaan rankan opiskelun vastapainoksi. Edunvalvontaa ja opintoasioita edistetään olemalla aktiivisesti yhteydessä tuotantotalouden osastoon, ylioppilaskuntaan, sekä muihin ainejärjestöihin välittäen tietoa näiden ja opiskelijoiden välillä ajankohtaisista, opiskelijoita koskevista asioista.
Virkistystoimintaa hoidetaan järjestämällä excursioita, yritysvierailuja, sekä erilaisia tapahtumia ja juhlia. Kilta pitää myös yllä kiltahuonetta, joka toimii viihtyisänä oleskelutilana yliopistolla. Fuksien, eli uusien opiskelijoiden perehdyttäminen teekkarikulttuuriin kuuluu myös Kaplaakin toimintaan. Kaplaakin toimintaa pyörittää killan hallitus ja toimihenkilöt, jotka ovat vastuussa siitä, että jäsenistön asiat ovat hyvin. Hallitus ja toimihenkilöt esittäytyvät vuoden mittaan erinäköisissä tapahtumissa. Jos kilta-aktiivin homma kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä hallitukseen! Hallituksen ja toimihenkilöt löydät Hallitus-sivulta

Search