Hallitus18

Puheenjohtajan vuosikatsaus

Paljon on ollut puhetta Kaplaakin blogista ja itsekin saatoin viime vuoden syyskokouksessa hieman luvata aktivoida sitä, joten sanoista tekoihin. Annan tässä pienen katsauksen siihen, mitä kaikkea vuosi on tuonut tullessaan ja mitä eri aikoina on tapahtunut nuijamiehen silmissä.

Vuosi alkoi omalta kohdalta enemmän tai vähemmän kosteassa ilmastossa Aasiassa, yrityssuhdevastaan ja muutaman rivijäsenen kanssa parantamassa Kaplaakin suhteita ulkomaihin. Hallituksen kausi alkaa virallisesti järjestäytymiskokouksessa, joten myös Kaplaakin täytyi päästää edellisen vuoden hallitus pälkähästä ja järjestäytyä, vaikka puheenjohtajana en ollut itse Suomessa paikan päällä. Kambodzhan bambumajassa istuessa ja taistellessa nettiyhteyden kanssa mietin, että olisi tässä helpompiakin paikkoja pitää kokousta. Kokous meinasi kerran keskeytyäkin, kun sika hyppäsi pusikosta kimppuumme. Tästä kuitenkin selvittiin ja lopulta saatiin kuin saatiinkin Kaplaakin hallitus pystyyn tulevalle vuodelle.

Eka_kokous

Järjestäytymiskokous Kambodzhassa ankkojen kanssa.

Kevään alku oli puheenjohtajana oikeastaan kiireisintä aikaa yliopistossa ollessani. Piti tehdä hallituksen kanssa paljon hallinnollisia asioita ja yrittää hoitaa omat kouluhommat siinä sivussa takaisin raiteelleen kuukauden loman jälkeen. Kiireeseen kuitenkin tottui nopeasti ja hommat sai otettua taas omiin kätösiinsä. Helmikuun alku tuli nopeasti, mikä merkitsikin jo tutaristeilyä, Estiem Collegea ja PoWiCuppia. Risteily olikin puheenjohtajan mielestä menestys ja ilmeisesti myös jäsenistön mielestä sillä tulevalle tammikuun risteilylle on tällä hetkellä lähdössä 20 henkilöä enemmän Kaplaakista, kuin viime vuonna. Tällä hetkellä osallistujalistassa yhteensä 320 henkilöä, joista yli kolmasosa on Kaplaakilaisia.

Helmikuun loppu menikin oikeastaan jo vuosijuhlia suunnitellessa ja valmistautuessa itse juhlaan. Vuosijuhlat järjestyivät puheenjohtajan silmissä melkein kuin itsestään, sillä ahkera projektivastaavamme, vuosijuhlatoimikunta, EI-sektori ja muu hallitus tekivät todella paljon arvokasta työtä juhlien järjestämiseen. Itselleni suurin ponnistus taisi olla oman puheen kirjoittaminen, tai no oikeastaan kirjoittamisen aloittaminen. Juhlat menivät kuitenkin oikein mallikkaasti ja suurin osa porukasta selvisi vielä sillikselle parantelemaan pahaa oloaan. Itse jäin silliksen vetokisassa ns. telineisiin, sillä pääsin edustamaan Kaplaakia vielä Armatuurin vuosijuhlille.

Maaliskuussa kelien parantuessa ja lumen muuttuessa loskaksi kävimme uuden fuksivastaavamme ja TEK- ja alumnivastaavan kanssa sivistämässä liittotuntemustamme TEK-akatemiassa Helsingissä. Maaliskuun pääpaino oli kuitenkin loppukuusta järjestettävät Tutapäivät. Tutapäivät menivätkin railakkaasti ja palautteen perusteella sisarkillatkin nauttivat olostaan, vaikka majoituksessa oli kuulemma hieman ahdasta. Huhtikuu lähtikin sitten kevyesti käyntiin Kaplaakin Rankalla. Rankka oli rankka myös tänä vuonna, ei siitä sen enempää. Huhtikuun loppu menikin aika pitkälti wappuriennoissa, tulihan siinä muutama kokous hallituksen kanssa pidettyä, joissa niputettiin hieman mennyttä kevättä ja suunniteltiin jo vähän tulevaa syksyä. Viimeisenä hommana keväälle pääsinkin laskemaan lämpimään Saimaaseen Wappuaattona ennen fuksiemme teekkarikastetta.

Wappuaatto

Lasku Saimaaseen ennen fuksejamme.

Hallituksen kesäkokoukseen asti Kaplaaki eleli hiljaiseloa, lukuun ottamatta mukavaa pientä GDPR-jumppaa aina välillä työpäivän päätteeksi. Elokuun kesähalkossa hallitus virkistäytyi yhdessä ja suunnitteli tulevia fuksiviikkoja. Kesähalkon lopputulemana aloimme potkia yhdessä fuksivastaavamme nilkoille ja lopulta saimmekin fuksivastaavamme taittamaan Fukslaakin ja näin olimme valmiita fuksiviikoille.

Kesähalko

Hallituksen kesäkokous.

Fuksiviikot olivatkin sitten tuttuun tapaan aika kiireiset. Pyrimme hallituksen kanssa osallistumaan kaikkiin tapahtumiin ja opastamaan osaltamme fukseja lappeen Rannan tavoille. Päätapahtumamme Suit up myytiin tänä syksynä ennätysajassa loppuun ja väkeä olikin välillä tiskillä jonoksi asti. Kaikki hyvä kuitenkin loppuu aikanaan, niin myös fuksiviikot.

Syksyn lämpimien ilmojen haihtuessa pääsi sumuinen lokakuu valtaamaan puheenjohtajan mielen. Ajatus tulevasta tenttiviikosta ja deadlineista hiipi pikkuhiljaa takaraivoon. Sitten kuitenkin tajusin, että lokakuuhunhan mahtuu myös erittäin paljon hyvää: fuksisitsit ja fuksikursio. Sitseillä päästiin opettamaan fukseille oikeita, tai välillä ei niin oikeita sitsitapoja. Fuksikursiolla suuntasimme Fazerin yritysvierailun jälkeen Tampereelle, jossa sisarkiltamme Indecs houstasi meitä pommarin kostealla ohjelmalla. Pommarista siirryimme keskustan kolmio bileisiin, joissa vähän aikaa kurpitsa Michaelin kanssa hämmennettyämme oli aika suunnata bussi kohti Lappeeta. Paluumatkalla yritimme pitää fuksivastaavamme kanssa porukkaa hereillä perinteiden mukaisesti, mutta edes kolmen ja puolen tunnin podcast soolomme peräkylien sienimuhennoksista ei riittänyt pitämään koko bussia hereillä.

Loppuvuosi onkin vielä sen verran hyvässä muistissa, että tässä vaiheessa on turha alkaa käymään tapahtumia tarkemmin läpi. Kokonaisuudessaan vuoden aikana on sattunut ja tapahtunut paljon enemmän kuin vuoden aikana osasin kuvitellakaan. Kaikesta on kuitenkin selvitty, ei välttämättä aina hyvin, mutta ainakin tarvittavalla tasolla. Tästä iso kiitos koko hallitukselle, sillä yksin emme olisi ongelmistamme selvinneet.

Joni Piiparinen
Puheenjohtaja

Search