Mikä on ESTIEM?

Euroopan tuotantotalouden opiskelijoiden järjestö ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) perustettiin vuonna 1990 ja sen jälkeen siihen on liittynyt kymmeniä yliopistojen ja korkeakoulujen tuta-tiedekuntia. Kaplaaki kuuluu ESTIEMin perustajajäseniin. Tällä hetkellä ESTIEMiin kuuluu 77 paikallisjärjestöä 30 eri maassa ja yhteensä noin 60 000 jäsentä.

ESTIEMin tarkoituksena on luoda ja vaalia suhteita eurooppalaisten tuotantotalouden opiskelijoiden keskuudessa ja siksi sillä onkin monia eri projekteja sekä paikallisella, että eurooppalaisella tasolla. Tunnetuimpia projektit ja tapahtumat ovat T.I.M.E.S ja Vision, sekä erilaiset opiskelijavaihtojärjestelmät. ESTIEMin toimintalinjat päätetään kahdesti vuodessa järjestettävissä Council Meeting (CM) -kokouksissa. Näissä kokouksissa Kaplaaki on aina edustettuna.

Tapahtumien selitykset 

Local Group (LG)= Paikallinen opiskelijayhteisö, esim. LG Lappeenranta. LG Lappeenranta on osa Kaplaakia.

ESTIEMeri: Aktiivinen ESTIEM-tapahtumissa käyvä eurooppalainen tuotantotalouden opiskelija.

Council Meeting (CM)= Yleiskokous, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Paikalle kokoontuvat kaikkien LG:den edustajat eripuolilta Eurooppaa. Kokouksissa päätetään tulevista projekteista ja tapahtumista, ja linjataan tulevaisuuden suuntia. Lisäksi kokouksissa äänestetään ESTIEMin hallituksen jäsenistä ja toimikuntien projektien johtajista. Tapahtumaan lähetetään kaksi delegaattia ja heidän lisäksi kuka tahansa voi hakea CM:ään working group leaderiksi tai osallistua extra-paikkojen kautta tapahtumaan.

T.I.M.E.S = Kansainvälinen tuotantotaloudellisten ongelmien ratkaisukilpailu (eng. Tournament in Management and Engineering Skills), jossa Kaplaaki on saavuttanut kohtalaista menestystäkin. Kilpailujen alkukarsinnoissa ratkaistaan erilaisia case-tehtäviä ja esitetään saadut tulokset tuomaristolle, joka koostuu osastomme henkilökunnasta. Alkukarsintojen voittajajoukkue lähetetään semifinaaliin kilpailemaan muita voittajajoukkueita vastaan. Kaplaaki järjestää T.I.M.E.S-alkukarsinnat joka vuosi loppusyksystä tai alkuvuonna.

Vision = Viikon mittainen tapahtuma, joka sisältää akateemisen osuuden lisäksi myös paljon vapaa-ajan ohjelmaa ja paikalliseen kulttuuriin tutustumista. Näiden projektien tarkoituksena on edistää suhteita oppilaiden, tutkijoiden ja yritysmaailman edustajien välillä. Myös Lappeenrannassa on järjestetty Vision-tapahtumia, joista viimeisin tammikuussa 2010.

Europe 3D= Akateeminen tapahtuma, jossa sisältö painottuu politiikan, talouden ja kulttuurin ajankohtaisiin aiheisiin. Tapahtumaan pääsee yleensä 20 ESTIEMeriä ja 20 ESTIEMin ulkopuolista osallistujaa.

Activity weeks= Hauskanpitoa ja paikalliseen kulttuuriin tutustumista! Tapahtumat sisältävät teemasta riippuen ekskursioita, yritysvierailuja, juhlia, opiskelijabileitä tai vaikkapa laskettelua Alpeilla! Viikon aikana on mahdollisuus kokea mahtavia elämyksiä, pitää hauskaa kavereiden kanssa ja oppia ennennäkemättömiä asioita vieraista kulttuureista.

Brain Trainer= Kehitä ominaisuuksiasi esiintymistaidoissa, johtamisessa, liiketoiminnassa ja kommunikoinnissa. Tapahtumaa vetämässä alan ammattilaiset.

Muistathan että tapahtumiin voivat hakea KAIKKI ESTIEMin jäsenet!!
Jos et ole vielä jäsen, niin pääset liittymään ESTIEMiin laittamalla sähköpostia osoitteeseen estiem (ät) kaplaaki.fi!!

Hae tapahtumiin osoitteessa www.estiem.org. Kaplaaki tukee matkustamistasi ja osallistuu tapahtumista aiheutuviin kustannuksiin. Tutustu korvausehtoihin alempaa.

ESTIEM-matkojen korvausehdot ja -määrät

ESTIEM-tapahtumaan osallistunut kaplaakilainen voi hakea korvausta matkoilta aiheutuneista osallistumismaksuista ja matkustuskuluista matkan jälkeen. Majoitukset ja ruokailut sisältyvät tapahtuman osallistumismaksuihin, mutta muut matkan aikana aiheutuneet kulut osallistuja on velvollinen maksamaan itse. Kun matkoista haetaan korvauksia, tulee lentolippujen yms. matkojen olla halvimmat mahdolliset.

Varaa itsellesi matkalle mukaan osallistumismaksu käteisellä. Maksu suoritetaan ensimmäisinä päivinä tapahtuman järjestäjille.

Muista pyytää tapahtuman järjestäjältä todistus/kuitti maksusta ja toimita se kulukorvausanomuksen mukana Kaplaakin hallituksen ESTIEM-vastaavalle.

Matkaraportit

ESTIEM-tapahtumaan osallistunut on velvollinen toimittamaan kaksi (2) kappaletta matkaraportteja hallituksen ESTIEM-vastaavalle. Ensimmäiseen matkaraporttiin kirjoitetaan virallinen kertomus matkasta suomeksi, joka sisältää kuvauksia esim. luennoista, yritysvierailuista ja kulttuurista (suosituspituus ½ sivua, fontti 11). Toinen matkaraportti tulee näkyviin Kaplaakin nettisivuille, kirjoitustyyli ja kieli vapaa. Raporttiin kannattaa sisällyttää kuvia tapahtumasta ja mallia voi ottaa nettisivuilla olevista matkaraporteista. Raportit lähetetään ESTIEM-vastaavalle sähköisenä liitteenä (.doc) osoitteeseen estiem(ät)kaplaaki.fi. Raportit, kulukorvausanomukset ja kuitit tulee toimittaa 2 kuukauden kuluessa matkasta ESTIEM-vastaavalle.

Esimerkki kulukorvausanomuksesta (linkki esimerkkiin, löytyy nykyisiltä nettisivuilta)

Kulukorvausanomuslomake (linkki kulukorvausanomukseen)

Korvausperusteet

Tapahtumien osallistumismaksut korvataan kaikille. Matkakulujen korvausjärjestys perustuu tapahtuman kouluttavuustasoon. Ensimmäisenä korvataan Vision ja 3D -tapahtumien matkustuskulut (eli eniten “kouluttavat”) ja sen jälkeen muut (activity weekit yms).

Osallistumismaksujen maksimikorvausmäärä on 70 euroa ja matkustuskuluja korvataan maksimissaan 250 euroon asti henkilöä kohden.

Matkojen korvaukset määräytyvät kvartaaleittain, joita on vuodessa neljä (4). Jäsenistölle varattu matkustusraha on jaettuun neljään jaksoon niin, että yksi jakso kestää kolme kuukautta. Ensimmäinen jakso alkaa tammikuussa ja viimeinen loppuu saman vuoden joulukuussa. Yhdelle jaksolle varattu matkustusbudjetti jaetaan sinä aikana matkustaneiden kesken, kuitenkin maksimikorvausehtoja noudattaen. Jos kuitenkaan matkustusbudjettia ei käytetä kokonaan, siirretään se joko seuraaville kvartaaleille tai takautuvasti aiemmille. Tavoitteena on korvata matkat mahdollisimman tasapuolisesti kaikille.

Tulevat ESTIEM–tapahtumat (events) löydät osoitteesta www.estiem.org.

Ohje tapahtumaan hakemiseen:

  • Kirjaudu ensiksi sisään ESTIEM-portaaliin. Tähän tarvitset ESTIEM-tunnukset, jotka olet todennäköisimmin saanut fuksiviikoillasi. Jos et omista tunnuksia tai haluat kysyä matkustukseen liittyvistä asioista, ota yhteyttäESTIEM-vastaavaan. estiem@kaplaaki.fi
  • Mene ESTIEM-portaalin etusivulle.
  • Mene kohtaan ‘Home’ à ‘Events’ à valitse tapahtuma johon haluat lähteä.
    Nyt näet sivun, jossa on tarkemmat tiedot tapahtumasta. Voit hakea tapahtumaan klikkaamalla ‘Apply for the event’.
  • Sen jälkeen sivulle aukeaa tekstikenttä, johon voit kirjoittaa motivaatiokirjeen tapahtuman järjestäjille, miksi juuri sinut tulisi valita tapahtumaan (joihinkin tapahtumiin voi olla paljon hakijoita).
  • Tämän jälkeen täytä kysytyt tiedot kenttiin. Huom! Suomalaisten matkalle lähtijöiden ei tarvitse täyttää viisumikohtaa.

Saat sähköpostiin tiedon, että sinut on lisätty odotuslistalle. Kun hakuaika on lähenemässä loppuaan, saat ilmoituksen jos sinut on hyväksytty tapahtumaan.

Muistilista:

-Hae tapahtumaan
-Etsi halvimmat lennot/junaliput yms.
-Vietä elämäsi parhain viikko ESTIEM-tapahtumassa!
-Toimita matkaraportit (2 kpl) ja kulukorvausanomus kuitteineen (kuitit voi niitata anomukseen)
-Toista sama halutessasi x-kertaa

Kaplaakin hallitus pidättää oikeuden muutoksiin.

MATKARAPORTIT

ESTIEM Rocking the Alps VIII

Lappeenranta-visits-Lisboa

SkifallActivityWeek

TIMES

Vision Sevilla

Cambridge

ReCoM Tukholma

Skiing Activity Week

Movie Stars New Year Raportti

E3D_Belgia E3D_Madrid

Europe3D Macedonia @ Skopje, Makedonia 14.-19.10.

Council Meeting Portugal @ Aveiro, Portugali 5.-10.11.

Council Meeting Eindhoven @ Eindhoven, Alankomaat 29.4.-5.5.

Corporate Relations Coordination Meeting @ Bremen, Saksa 22.-27.3.

Vision Reduce. Reuse. Recycle. Ilmenau & Dresden, Saksa 14.-20.4.

Spring Fest Activity Week @ Ankara-METU, Turkki 8.-12.5.

Pre Council Meeting @Aachen, Saksa & Enschede, Alankomaat 24.-29.4.

Party like a Rockstar Activity Week @ Paderborn, Saksa 4.-9.6.

Oktoberfest Activity Week @ München, Saksa 23.-28.9.

Nordic Regional Coordination Meeting @ Helsinki & Tukholma 2.-6.10.

LG Exchange Part 1 – Lappeenranta Visits Darmstadt 24.-29.10. [In English]

Grants Committee Coordination Meeting @ Istanbul-Yildiz, Turkki 14.-18.3. [In English]

Grants Committee Coordination Meeting @ Enschede, Alankomaat 29.9.-3.10.

Fool’s Day Activity Week @ Kiova, Ukraina 30.3.-3.4. [In English]