Uuden tutalaisen tärppilista syksylle 2017

Post Series: Kaplaaki-blogi
 • 1.Uuden tutalaisen tärppilista syksylle 2017

 

LUT:n tuotantotalouden koulutusohjelmaan kandi- ja maisteriohjelmiin hyväksyttiin taas huima määrä uusia tutalaisia. Nyt kun orientaatioviikkoon on enää aikaa noin kuukausi, päätimme listata uuden tutalaisen tärppilistan kaikille tuleville Kaplaakin jäsenille.

 

fullsizeoutput_4489

Beach Party 2016 © Jeremias Skyttä

Uuden tutalaisen tärppilista:

 1. Vastaanota opiskelupaikka, ilmoittaudu läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu. 
 2. Hae asuntoa. Jos et ole vielä hakenut LOAS:n asuntoa sen saaminen voi olla nyt lähes mahdotonta. Muita vaihtoehtoja ovat LTKY:n asuntovälitys , Lappeenrannan nuorisosäätiö , Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy  ja yksityiset vuokranantajat. LTKY tarjoaa myös tilapäismajoitusta kaikille uusille opiskelijoille, jotka jäivät ilman asuntoa tai heidän asunto vapautuu vasta myöhemmin. 
 3. Aktivoi LUT-tunnukset. Kun aktivoit LUT-tunnuksesi saat käyttöösi opiskelijasähköpostisi, käyttäjätunnuksesi sekä opiskelijanumerosi. Pystyt aktivoimaan tunnuksesi heti kun opiskeluoikeutesi on alkanut.

  fullsizeoutput_4495

  Suit Up! 2016 © Stiina Luoma

   

 4. Tilaa opiskelijakorttisi. Voit tilata opiskelijakorttisi Frank.fi –sivustolta.  Jos opiskelijakorttisi ei ehdi tulla vielä fuksiviikkojen aikana, voit hakea LUT:n opiskelijapalveluista myös läsnäolotodistuksen tai KELA:n ateriatukikortin, jotka molemmat oikeuttavat sinut opiskelijahintaiseen ruokaan. Voit myös hyödyntää Frankin sähköistä opiskelijakorttia, jonka saat ladattua helposti puhelimeesi.
 5. Hae opintotukea, yleistä asumistukea ja opintolainaa. Muista hakea myös KELA:n opintotukea ja yleistä asumistukea tarpeeksi aikaisin, jotteivat rahasi lopu fuksiviikolla kesken parhaiden bileiden.

  fullsizeoutput_448b

  Beach Party 2016 © Stiina Luoma

 6. Tykkää Kaplaakin Facebook-sivusta ja liity Kaplaakin fuksit ’17 –ryhmään. Etenkin Kaplaakin fuksit –ryhmässä jaetaan paljon tietoa fuksiviikoista ja sen eri tapahtumista
 7. Tykkää Tuotantotalouden opintoneuvontaa LUT –Facebook sivusta. Samalla kun olet jo Facebookissa käy tykkäämässä tutan opintoneuvontaa -sivusta, jotta pysyt mukana myös opintoihin koskevista asioista.

  fullsizeoutput_44ab

  Kiltaolympialaisten Beach Volley 2016 © Stiina Luoma

   

 8. Tutustu Fukslaakiin. Fukslaaki on Kaplaakin uusille opiskelijoille suunnattu opas, jossa jokainen Kaplaakin hallituksen jäsen, toimihenkilö ja tuutori esittäytyy. Fukslaaki julkaistaan elokuun aikana Kaplaakin nettisivuille.
 9. Valmistaudu orientaatioon. Kaikkien kandiopiskelijoiden orientaatio-/fuksiviikko alkaa maanantaina 28.8. Orientaation virallisen ohjelman löydät UNI-sivuilta. UNI:n sivuilta löydät myös uusille opiskelijoille suunnatun fuksipussin, josta löydät ohjeet esimerkiksi LUT-tunnusten aktivointiin.Yliopiston tarjoaman orientaatio-ohjelman lisäksi Lappeenrannan fuksiviikkoja piristää LTKY:n suunnittelemat iltaohjelmat. Torstaina 31.8. Kaplaaki järjestää Suit up! -Cocktail-bileet ja yksityisen Cocktail-tilaisuuden kaikille Kaplaakin uusille opiskelijoille, joten kannattaa varata fuksiviikoille mukaan myös sitä parempaa Seppälää.Voit käydä fiilistelemässä fuksiviikkoja jo etukäteen Kaplaakin kuvagalleriasta.
 10. Pakkaa tavarasi, iloinen asenteesi ja avoinmieli mukaan ja ota varaslähtö fuksiviikkoihin jo lauantaina 26.8. Back 2 Uni -bileissä. Fuksiviikkoja edeltävänä lauantaina perinteisesti järjestetään aina Back 2 Uni -nimiset juhlat, johon tuutorisi tulee sinut kutsumaan. Nämä bileet ovat hyvä tapa tutustua ennakkoon tulevaan tuutoriisi ja muihin fukseihin!

 

 

Nähdään fuksiviikoilla!

Kesäterveisin,
Kaplaakin kekkulit

Search