Artikkelikuva Fuksit 2

Uuden tutalaisen tärppilista syksylle 2018

LUT:n tuotantotalouden kandi- ja maisteriohjelmiin saapuu tänäkin syksynä suuri määrä uusia tutalaisia. Vielä ennen koulun alkua onkin hyvä aika kerrata seuraavat tärkeät vinkit, jotta uusien opintojen aloittaminen sujuisi mahdollisimman saumattomasti.

1) Hae asuntoa

Jos asuntohakemus LOAS:lle ei ole vielä lähetettynä, voi asunnon saaminen ennen koulun alkua olla jo hyvin hankalaa. Voit kuitenkin laittaa hakemuksen asuntojonoon täältä. Muita vaihtoehtoja asunnon etsimiseen on mm. LTKY:n asuntovälitys, Nuorisosäätiön sivut, Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy tai yksityiset vuokranantajat. LTKY tarjoaa myös tilapäismajoitusta kaikille uusille opiskelijoille, jotka jäivät ilman asuntoa tai asunto vapautuu vasta myöhemmin.

Lakkien_teko

Fuksilakkien tekoa © Milena Myllyniemi

2) Aktivoi LUT-tunnukset

Heti kun opiskeluoikeutesi on alkanut, voit aktivoida LUT-tunnuksesi. Sen voit tehdä pankkitunnuksilla täältä tai tiedekirjaston Origo-palvelupisteellä yliopistolla. Tunnusten avulla saat käyttöösi opiskelijasähköpostisi, käyttäjätunnuksesi sekä opiskelijanumerosi.

3) Tilaa opiskelijakortti

Opiskelijakortin voi tilata kätevästi Frank.fi -sivustolta. Jos korttisi ei ehdi saapua ennen fuksiviikkoa, ei hätä ole tämän näköinen. Opiskelijapalveluista voi hakea läsnäolotodistuksen tai KELA:n ateriatukikortin, jotka oikeuttavat opiskelijahintaisiin aterioihin koulumme ruokaloissa. Voit myös hyödyntää Frankin sähköistä opiskelijakorttia, mutta se ei ole kelvollinen tenttitilanteissa.

Fuksipromootio 2017 © Milena Myllyniemi

4) Liity Kaplaakin fuksit ’18 ja Kaplaakin jäsenet -Facebook-ryhmiin

Ryhmistä löydät ajankohtaisimmat uutiset liittyen tapahtumiin ja opintoihin. Varsinkin fuksiviikoilla Kaplaakin fuksit 18’-ryhmässä jaetaan paljon tärkeää informaatiota eri tapahtumista.

5) Tykkää Kaplaakin Facebook -sivusta ja seuraa Kaplaakia Instagramissa

Seuraamalla Kaplaakia somessa näet mitä elämä kaplaakilaisena pitää sisällään.

Kiltaolymppialaisten beach volley -turnaus 2017 © Milena Myllyniemi

6) Tykkää Tuotantotalouden opintoneuvontaa LUT -Facebook sivusta 

Sivulta löytyy erilaisia ilmoituksia liittyen opintoihin tutalla, joten tykkäämällä sivusta näet ajankohtaisimmat opintoasioihin liittyvät julkaisut.

7) Tutustu juuri julkaistuun Fukslaakiin

Fukslaaki on uusille tuotantotalouden opiskelijoille tarkoitettu opas, johon on koottu kaikki fukseille tarvittavat tiedot ennen Lappeenrannoille saapumista.

Suit_up

Suit up! 2017 © Milena Myllyniemi

8) Valmistaudu orientaatioon

Fuksiviikot alkavat kaikille kandiopiskelijoille maanantaina 27.8. ja maisteriopiskelijoille torstaina 30.8. Niin kandien kuin maistereidenkin virallisiin orientaatio-ohjelmiin voit käydä perehtymässä UNI-sivuilta. Sivuilla on myöskin uusille opiskelijoille tarkoitettu fuksipussi, josta löydät ohjeet mm. LUT-tunnusten aktivointiin. Virallisen päiväohjelman lisäksi LTKY järjestää joka illalle omat iltaohjelmat, jotka tekevät fuksiviikoista niin unohtumattomat. Kaplaakin Suit up! -cocktail-bileet järjestetään torstaina 30.8, joten kannattaa varata mukaan jotain hieman parempaa päällepantavaa. Fuksiviikkoja voit käydä jo fiilistelemässä ennakkoon Kaplaakin kuvagalleriasta.

9) Pakkaa kimpsusi ja kampusi, saavu lappeen Rannoille avoimin mielin ja ota varaslähtö fuksiviikkoihin jo lauantaina 25.8. Back 2 Uni -bileissä

Fuksiviikkoja edeltävänä lauantaina järjestetään perinteiseen tapaan Back 2 Uni -nimiset karkelot ylioppilastalon kellarissa. Saavu rohkeasti paikalle, niin pääset tutustumaan ennakkoon tulevaan tuutoriisi ja toisiin opiskelukavereihin.

Nähdään pian fuksiviikkojen merkeissä!

Odottavin terveisin
Kaplaakin kekkulit

Search