Viikkotiedote 42/2017

Kaplaaki tiedottaa / Viikko 42

–       Uusi purjehduskerho perustettu!

–       Projekti- ja opinnäytetyömessut 8.11

–       Ensi syksynä vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Hae 1.11 mennessä ICYE-ohjelmaan!

–       Tulevat ESTIEM-tapahtumat

 

 

Uusi purjehduskerho perustettu!

 

HIIO HOI!

 

Kauan odotettu purjehduskerho Skuutti on vihdoin rantautunut  Skinnarilaan ja kutsuu kaikki mukaan matkaan! Kerhon kiikarissa on mm. retket venemessuille, erilaiset koulutukset ja tietenkin Välimeren purjehdus syksylle 2018  ( ja joka vuosi siitä eteenpäin)!

 

Tähän LTKY:n alaiseen kerhoon ovat tervetulleita ihan kaikki, joten olitpa sitten kokenut merikarhu tai halusitpa vain hyvän syyn pukeutua Henri Lloydin vaatteisiin Skuutti on just sulle! Käy tykkäämässä Skuutin Facebook-sivuista niin pysyt ajantasalla kerhon toiminnasta ja tapahtumista. (https://www.facebook.com/skuuttisc/?notif_id=1507735471105840&notif_t=page_fan)

 

Ensi syksyn Kroatian matkaa varten etsimme jo nyt kiinnostuneita kipparin pätevyydet omaavia henkilöitä. Jos omaat kansainvälinen huviveneenkuljettajankirjan ja olet kiinnostunut lähtemään purjehdusmatkalle ensi lokakuussa, ota yhtettä sähköpostitse skuuttisc@gmail.com tai Facebookin kautta sivustolta Skuutti SC (https://www.facebook.com/skuuttisc/?notif_id=1507735471105840&notif_t=page_fan).

 

Terveisin,

Skuutti SC:n hallitus

 

 

 

Projekti- ja opinnäytetyömessut

 

Aika: 8.11.2017, klo 12:30 – 14:00

 

Paikka: Lappeenrannan teknillisen yliopiston pääaula

 

https://www.facebook.com/events/723694034490861/

 

Tule mukaan projekti- ja opinnäytetyömessuille hankkimaan kokemusta, kontakteja ja opintopisteitä!

 

Projekti- ja opinnäytetyömessut tuovat yhteen mielenkiintoisia projekteja tarjoavat yritykset, kursseilleen harjoitustyöaiheita etsivät opettajat ja yritystoimeksiannoista kiinnostuneet opiskelijat. Tapahtumassa yritysten edustajat ja opiskelijat pääsevät keskustelemaan myös mahdollisista opinnäytetyöaiheista. Aamupäivän aikana (klo 10:00 – 11:30) opettajat kiertävät merkitsemässä kursseillensa sopivat toimeksiannot, ja iltapäivällä (klo 12:30 – 14:00)  on opiskelijoiden vuoro ilmoittautua mukaan itseään kiinnostaville toimeksiannoille.

 

Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/723694034490861/ sekä Katja Lahikainen, Projektipäällikkö, LUT, katja.lahikainen@lut.fi, 0400 570 603.

 

 

Ensi syksynä vapaaehtoistyöhön ulkomaille? Hae 1.11. mennessä ICYE-ohjelmaan!

 

Vaihda arkea! Lähde 6 tai 12 kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön Aasiaan, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan tai Oseaniaan International Cultural Youth Exchange -ohjelman (ICYE) kautta.

 

ICYE-vapaaehtoisena pääset tutustumaan paikalliseen arkielämään ja mukaan rakentamaan siltoja eritaustaisten ihmisten välille. Samalla saat tilaisuuden harjoittaa kielitaitoasi ja kartuttaa uutta osaamista.

 

Vapaaehtoiset työskentelevät yleishyödyllisissä työyhteisöissä. Vapaaehtoisia vastaanotetaan etenkin kasvatus- ja sosiaalialalle – esimerkiksi kouluihin Ghanaan ja katulasten tukikeskuksiin Boliviaan. Myös vammaistyö-, terveydenhoito-, ympäristö- ja kulttuurialan tehtäviä sekä ihmisoikeustyötä on tarjolla.

 

ICYE-ohjelma on suunnattu 18–30 vuotiaille ja omakustanteinen. Jokaisessa kohdemaassa on vapaaehtoiset vastaanottaa paikallinen ICYE-järjestö, joka tukee ja valmentaa osallistujia. Jaksot alkavat elo–syyskuussa.

 

Vapaaehtoistyöntekijöiltä edellytetään sopeutumiskykyä, joustavuutta, avoimuutta sekä kiinnostusta erilaisia elämäntapoja kohtaan. On hyödyksi osata kohdemaan kieltä jo ennen lähtöä, mutta tämä ei ole edellytys. Myöskään aiempaa koulutus- tai työtaustaa ei vaadita.

 

Ohjelmaan haetaan Maailmanvaihto ry:n kautta. Maailmanvaihto ry – ICYE Finland on vuonna 1958 perustettu järjestö, joka lähettää nuoria pitkäkestoiseen (6–12 kk) vapaaehtoistyöhön ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Järjestö toimii kulttuurien välisen ymmärryksen edistämiseksi.

 

Hae 1.11.2017 mennessä! Lisätiedot ja hakuohjeet: www.maailmanvaihto.fi/vapaaehtoistyohon-ulkomaille/icye

 

 

Tulevat ESTIEM-tapahtumat:

 

Joulukuussa mahdollisuus aloittaa Venäjän opiskelut parhaalla mahdollisella tavalla! Lähde Pietarin matkalle ja koe pitävätkö puheet LG Heaven:stä paikkansa 😉

 

SERC Activity Week, Skopje (Makedonia)

1.-7.12.2017 | Hakuaika 15.10.-5.11.

 

Language Course: Let’s learn Russian!, Saint Petersburg

4.-10.12.2017 | Hakuaika 28.9.-28.10.

https://www.facebook.com/estiemspb/
Lean StartUp Entrepreneurship Course, Online

30.10.-30.12.2017 | Hakuaika 3.-30.10.

 

Lisätietoa tapahtumista ja niiden sisällöstä löytyy ESTIEM:in nettisivuilta (www.estiem.org).

Mikäli sinulla ei vielä ole käyttäjätunnuksia www.estiem.org -sivulle, tai mikäli sinulla on kysymyksiä ESTIEMiin tai tuleviin ESTIEM –tapahtumiin liittyen, ota yhteyttä Kaplaakin Kv- ja ESTIEM –vastaavaan eli Panu Laukkaseen. (estiem@kaplaaki.fi)

 

 

Tiedotti,

 

Ida Mäkelä

PR-toimihenkilö

Kaplaaki ry

 

Search