WINTER CLASSIC III

WINTER CLASSIC III

Ilta-aurinko paistoi kutsuvasti lähes pilvettömältä taivaalta ja pakkasta oli vain pari astetta haalarikansan alkessa kerääntyä Kimpisen jääkiekkokaukalon ympärille. Arviolta yli neljäsataa ihmistä saapui todistamaan pikkuhiljaa perinteeksi muodostuvaa Winter Classicia. Winter Classic on Kaplaakin ja Enklaavin  järjestämä jääkiekko-ottelu, jossa tuotantotalouden ja kauppatieteiden opiskelijat kamppailevat keskinäisestä paremmuudesta. Tämän vuotinen ottelu oli järjestyksessään kolmas.

Enklaavin onnistui varastaa poika edellisvuonna, joten ennakkolataus otteluun oli melkoinen otteluvoittojen ollessa tasan 1 – 1. Kiekonpudottajana on perinteisesti ollut tunnettuja suomalaisia kiekkohahmoja ja tämä vuosi ei tuonut poikkeusta. Lätyn kävi iskemässä jäähän oranssista pikkutakista, MM95 viivalämäristä ja uskomattomista rillaustaidoista tunnettu Timo Jutila.

Kun ylimääräinen henkilöstö oli poistunut kentältä, oli aika aloittaa karkelot.  Ottelu lähti räväkästi käyntiin ja vauhti yllätti jopa itse konkari Jutilan. Valitettavasti Enklaavin ketterien taitoluistelijoiden vauhti yllätti myös meidän pojat ja keltapaidat onnistuivat karkaamaan kahden maalin johtoon ensimmäisen erän aikana. Erätauolla Jutila kertoi näkemyksiään pelin kulusta ja antoi vinkkejä Kaplaakille seuraavaan erään. Maaleja pitäisi kuulemma tehdä.

kj

Toiseen erään lähdettiin Jutin neuvojen kera. Kaplaakin kapteeni Vesa Könönen johdatti joukkueen erään hyvällä esimerkillä pelaamalla fyysisesti ja uhrautumalla blokkaamaan keltaisten vihaisia laukauksia.  Siniset menivätkin entistä kovempaa tilanteisiin ja loivat nopeita vastahyökkäyksia. Ponnisteluista huolimatta laatta ei löytänyt tietään vastustajan putkien väliin vaan Enklaavi on ice –taitoluistelunäytös jatkui ja omissa kolisi kahdesti. Kolmanteen erään lähdettiin neljän maalin takaa-ajosta.

Viimeisessä erässä ei kiekko vieläkään tuntunut löytävän tietään sinne kuuluisaan ylämummoon. Vastahyökkäyksien epäonnistuttua lähdettiin hakemaan voittoa fyysisessä pelissä. Kaplaakin omat kaksospojat Matti ja Mikko Heikura kävivät pyytämässä Enklaavin Kavéneita tanssiin, ja pojathan lähtivät. Hetken painimisen jälkeen päättyi tanssikilpailu 1 – 1 tasatilanteeseen, kun toisessa parissa oli kuljettajan paikalla Heikura ja toisessa Kavén.  Ottelun viimeisinä minuutteina saatiin sentään pientä lohtua Miki Lahtisen toimittaessa kiekon ylivoimalla 2 – 1 tilanteesta tarkasti ohi keltapaitojen maalivahdin.

Lopputuloksena kirvelevä 1 – 4 tappio. Kentältä pelaajat ja katsojat lähtivät paikkailemaan haavoja Lappeenrannan yöhön ja juonimaan seuraavan vuoden kuvioita. 2016 on tavoitteena palauttaa poika oikeille omistajilleen koristamaan Kaplaakin kiltahuoneen palkintokaappia.

 

-Jeremias Mäkinen

Search