ESTIEM

ESTIEM logo

Mikä on ESTIEM ?

ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) on vuonna 1990 perustettu Euroopan tuotantotalouden opiskelijoiden järjestö, johon kuuluu kymmeniä yliopistojen ja korkeakoulujen tuotantolauden tiedekuntia ympäri Eurooppaa. ESTIEMin tarkoituksena on luoda ja ylläpitää suhteita eurooppalaisten tuotantotalouden opiskelijoiden välillä sekä mahdollistaa eri ainejärjestöjen välinen kansainvälinen yhteistyö. Tällä hetkellä ESTIEM koostuu 77 paikallisjärjestöstä, jotka tuovat ESTIEMiin 30 eri maasta yhteensä noin 60 000 jäsentä. Meidän ainejärjestömme Kaplaaki on yksi ESTIEMin perustajajäsenistä.

 

 

ESTIEM-tapahtumat

ESTIEM järjestää monia eri tapahtumia niin paikallisella kuin eurooppalaisella tasolla. Kaikki tulevat ESTIEM–tapahtumat löydät osoitteesta: https://estiem.org/events 

 

Council Meeting (CM) =  Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä yleiskokous, jossa päätetään tulevista projekteista ja tapahtumista, äänestetään ESTIEMin hallituksen jäsenistä ja toimikuntien projektien johtajista, sekä linjataan ESTIEMin tulevaisuuden suuntia. Paikalle lähetetään kaksi delegaattia kaikkista ESTIEMin paikallisjärjestöistä eri puolilta Eurooppaa. Kuitenkin delekaattien lisäksi voi kuka tahansa muukin ESTIEMin jäsen hakea CM:ään extra-paikkojen kautta.

T.I.M.E.S = Kansainvälinen Case-kilpailu (eng. Tournament in Management and Engineering Skills). Kilpailujen alkukarsinnoissa ratkaistaan case-tehtävä, jonka ratkaisu esitetään paikalliselle tuomaristolle. Alkukarsinnat voittanut joukkue lähetetään semifinaaliin kilpailemaan muita euroopan semifinalisteja vastaan. Kaplaakin T.I.M.E.S-alkukarsinnat järjestetään aina vuodenvaihteen tienoilla.

Vision =  Viikon mittainen tapahtuma, joka sisältää akateemisen osuuden sekä lisäksi paljon paikalliseen kulttuuriin tutustumiseen liittyvää vapaa-ajan ohjelmaa. Akateemiset osuudet liittyvät usein tapahtuman järjestävän paikallisen ainejärjestön kaupungin erityisalaan tai -osaamiseen. Visionin tarkoituksena on edistää suhteita oppilaiden, tutkijoiden ja yritysmaailman edustajien välillä. Tarkoituksena on myös kehittää opiskelijoiden omaa luovuutta ja osaamista eri työpajojen ja koulutusten avulla.

Europe 3D = Akateeminen tapahtuma, jossa opiskelijat pääsevät tutustumaan vierailtavaan maahan kolmen eri näkökulman; politiikan, talouden ja kulttuurin, kautta, ja lisäämään kansainvälistä tietoisuuttaan sekä luomaan verkostoja. Tapahtuma sisältää työpajoja, luentoja, aktiviteetteja ja paikalliseen kulttuuriin liittyviä aktiviteetteja. Tapahtumaan osallistuu 20 ESTIEM-jäsentä ja 20 ulkopuolista osallistujaa.

Activity week = Hauskanpitoa ja paikalliseen kulttuuriin tutustumista! Activity week sisältää teemasta riippuen ekskursioita, yritysvierailuja, juhlia, opiskelijabileitä tai vaikkapa laskettelua. Viikon aikana on mahdollisuus kokea mahtavia elämyksiä, pitää hauskaa kavereiden kanssa ja oppia ennennäkemättömiä asioita vieraista kulttuureista.

LG X eli Local Group Exchange/   = Noin viikon mittainen vaihto toisen Local Groupin luokse. Viikkoon kuuluu paikalliseen kulttuuriin ja kaupunkiin tutustumista, ilta-aktiviteetteja, hyvää ruokaa ja uusi tuttavuuksia. LG X:t ovat hyvin matalan kynnyksen tapahtumia, joihin kuka tahansa pystyy hakemaan, ja mahtava ensi askel uusille ESTIEM jäsenille (fukseille). LG Lappeenranta osallistuu vuosittain näihin vaihtoihin, ja mukaan hakemisesta ilmoitetaan hyvissä ajoin Kaplaakin Telegramissa.

Brain Trainer = Akateeminen tapahtuma, jossa kehitetään omia vuorovaikutus- ja liike-elämän taitoja käytännön menetelmien ja koulutusten avulla. Tapahtumaa vetävät alan ammattilaiset.

 

HUOM! Muistathan että tapahtumiin voivat hakea vain kaikki ESTIEMin jäsenet. Jos et siis ole vielä jäsen, pääset liittymään jäseneksi laittamalla sähköpostia aiheesta osoitteeseen estiem@kaplaaki.fi.

 

Vitako

Kaplaaki hakee vuosittain Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran, Vitakon, apurahaa ainejärjestömme kansainvälisyyden tukemiseen.

Vitako on Viipurissa 1919 perustettu järjestö, jonka tavoitteena oli kerätä varoja taloudellinen korkeakoulun perustamiseksi Viipuriin. Sotien aikana Viipurin taloudellinen korkeakouluseura joutui kuitenkin muuttamaan Helsinkiin. Kerätyt varat saatiin onneksi siirrettyä seuran mukana ja ne pysyivät Vitakon hallussa. Varainkeruuta jatkettiin, ja uudeksi suunnitelmaksi oli päätetty taloudellisen korkeakoulun perustaminen Viipurin sijasta Itä-Suomeen. Tavoite toteutui, kun Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun (nykyisin Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT) perustaminen sinetöitiin 25.2.1966 annetulla lailla, osittain Vitakon myötävaikutuksesta.

Korkeakoulun perustamisesta alkaen Vitako onkin vuosittain eri tavoin tukenut koulumme toimintaa ja varsinkin erilaisia kehittämishankkeita. Vitako vaikutti sekä taloudellisesti että asiantuntijuudellaan kauppatieteiden osaston perustamiseen Lappeenrantaan 80- ja 90-lukujen taitteessa. Seuran tavoitteena on edelleen tukea kauppatieteiden opetuksen kehitystä Lappeenrannassa ja vaikuttaa kauppakorkeakoulun nopeaan kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Tuotantotalouden kiltamme Kaplaaki, joka on yhdistelmä tekniikkaa ja kauppatieteitä, onkin onnekseen saanut nauttia Vitakon tarjoamaa tukea kansainvälistymisensä edistämiseksi. Juuri tällä kyseisellä apurahalla Kaplaaki mahdollistaa ESTIEM-matkojen kulukorvaamisen jäsenistöllemme. Iso kiitos siis Vitako, että mahdollistat ja tuet ainejärjestömme kansainvälistymistä vuosi vuodelta.

 

Jokainen jäsenemme on oikeutettu hakemaan kulukorvausta kahteen vuoden aikana tekemäänsä matkaan. Lisää tietoa ESTIEM-kulukorvauksista sekä selkeät ohjeet niiden hakemiseen löydät täältä: “Laskutus & kulunkorvausohjeet”

Matkaraportteja

Scroll to Top