KAPLAAKIN HALLITUS 2025

Puheenjohtaja

OLLI AULA

Koulutuspoliittinenvastaava

KALLE EEVALA

Talousvastaava,

varapuheenjohtaja

SEETI SALONEN

Yrityssuhdevastaava

PAAVO PYYKKÖ

ESTIEM-vastaava,

häirintäyhdyshenkilö

EELI LAUKKANEN

Sihteeri

AKSELI MATIKAINEN

Projektivastaava

SAAGA RAUTIAINEN

Excursiovastaava

JOONAS RUOTSI

Tiedottaja

LILLI PARKKO

TOIMIHENKILÖT

Isäntä

VILI LIUKSIALA

Emäntä

WILMER PACKALÉN

Fuksivastaava

ERIKA AHTIAINEN

KV-toimihenkilö

NIKOLAI TÖRMÄNEN

Liikuntatoimihenkilö

NIILO VÄÄNÄNEN

Maisteritoimihenkilö,

häirintäyhdyshenkilö

ELLA KUPIAINEN

Kiltahuonetoimihenkilö

ELIAS VOUTILAINEN

TEK- ja alumnitoimihenkilö

HEINI TALLGREN

Yrityssuhdetoimihenkilö

ELIAS TOLPPANEN

TOIMENKUVAT

HALLITUS- JA TOIMIHENKILÖROOLIT

Puheenjohtaja pohtii killan eri resurssien käyttöä, toimii hallituksen koordinoijana ja henkisenä tukena sekä edustaa kiltaa erilaisissa kokouksissa ja tapahtumissa. Hän myös vaalii sidosryhmäsuhteita ja kokoonkutsuu sekä johtaa hallituksen kokouksia. Puheenjohtajan on ensisijaisesti oltava perillä killan toiminnasta, ja hän tarvitsee vahvoja aikataulutus- ja ajanhallintaitoja.

Talousvastaavan vastuulla on varmistaa killan taloudelliset toimintaedellytykset. Hänen sormiensa lävitse kulkee koko killan rahavirta. Talousvastaava toimii puheenjohtajan rinnalla ns. hallinto- tai tukitiimissä esittäen nasevat mielipiteensä asiaan kuin asiaan, varsinkin jos siihen liittyy rahan käyttö.

Koulutuspoliittinen vastaava valvoo killan jäsenten etua ja pyrkii auttamaan opintoihin sekä edunvalvontaan liittyvissä asioissa. KOPOn vastuulla on edustaa kiltaa erilaisssa toimikunnissa ja työryhmissä mm. kotipiirissä. Lisäksi KOPO pitää tiivistä yhteyttä esimerkiksi LTKY:hyn sekä koulutusohjelmaan, jolle se välittää jäsenistön terveiset sekä suulliset kurssipalautteet jokaiselta periodilta.

Yrityssuhdevastaavan tärkein tehtävä on pitää yllä suhteita nykyisiin yhteistyökumppaneihin, ja mahdollisesti luoda uusia kumppanuuksia. Yrityssuhdevastaava vaalii Kaplaakin yhtä tärkeimmistä sidosryhmistä, ja pyrkii toiminnallaan maksimoimaan niin kumppanien kuin Kaplaakin arvontuoton. Yrityssuhdevastaavan tehtäviin kuuluu myös mm. firmafoorumin, case-/muiden yritystapahtumien järjestäminen sekä haalarimainosten hankkiminen.

Projektivastaavan vastuulla on killa tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen. Hän toimii myös vuosijuhlien pääjärjestäjänä, jossa apunaan hänellä on vuosijuhlatoimikunta.Projiksen vastuisiin kuuluu mm. tapahtumien ideointi, kehittäminen ja suunnittelu, tapahtumien budjetointi, ruoan tilaaminen, muiden hankintojen tekeminen, tilavarauksista huolehtiminen, tapahtumakuvausten laatiminen, ilmoittautumisten hallinnoinninti sekä tapahtumamaksujen kerääminen.

Sihteerin tehtäviin kuuluu Kaplaakin hallituksen kokouksissa sihteerinä toimiminen ja pöytäkirjojen laatiminen. Lisäksi sihteeri vastaa pääsääntöisesti Kaplaakin tapahtumien valokuvaamisesta.

Tiedottajan tehtävä on pitää Kaplaakin jäsenistö ajantasalla sitä koskevasta tiedosta. Hän tiedottaa jäseniä tulevista tapahtumista ja jakaa heille muiden hallituslaisten uutisia sekä sidosryhmien välittämiä ilmoituksia ja mainoksia.

Tiedottaja ylläpitää Kaplaakin eri kanavia, kuten nettisivuja ja sosiaalista mediaa sekä sisäisiä viestintäkanavia. Hänen tärkeä tehtävänsä on myös vastata Kaplaakin brändikuvan ylläpitämisestä ja kehittämisestä mm. huolehtimalla nettisivujen laadukkaasta ja sisällön brand bookin mukaisesta yhtenäisestä ilmeestä sekä Kaplaakin näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa.

Excursiot eli yritysvierailut/hupibussireissut ovat yksi perinteikkäimmistä ja pidetyimmistä opiskelijatapahtumista. Kaplaakin excursiovastaava järjestää erilaisia excursioita eri puolille Suomea, joista perinteisimmät ovat Fuksikursio syksyllä, Kotimaan Rankka kevättalvella ja KotiSeutuKursio wappuna. Näiden lisäksi excu on yleensä se henkilö, joka hoitaa kuljetusten järjestelyt muihin vuoden aikana mahdollisesti järjestettäviin yhteisretkiin kuten Tutanic-bussit. Excursiovastaava on yhteydessä liikennöitsijöihin, muiden kaupunkien opiskelijajärjestöihin ja yritysten edustajiin reissujen yksityiskohdista.

KV- ja ESTIEM-vastaava toimii killan kansainvälisenä linkkinä. Hän toimii Local Responsiblena (LR) eli vastaa ESTIEM-toiminnasta Local Group Lappeenrannan tasolla. Hän osallistuu ESTIEM-tapahtumiin ja järjestää niitä yhdessä KV-jaoston kanssa Lappeenrannassa. KV- ja ESTIEM-vastaava edustaa kiltaansa kaksi kertaa vuodessa Euroopan tuotantotalouden opiskelijoiden keskusjärjestön (ESTIEM) yleiskokouksissa (Council Meeting). Hän vastaa myös yhdessä KV-toimarin kanssa killan kv-opiskelijoista ja sisäisestä kv-toiminnasta sekä sen kehittämisestä.

EI-sektori eli Kaplaakin isäntä ja emäntä vastaavat nimikkeidensä mukaisesti kiltalaisten viihtyvyydestä ja hyvinvoinnista opiskelujen ulkopuolella. Emäntä ja isäntä toimivat yhdessä projiksen kanssa tapahtumien organisoijina ja järjestävät mm. saunailtoja toisten kiltojen EI-sektorien kanssa sekä huolehtivat useiden Kaplaakin tapahtumien tarjoiluista ja juomahuollosta.

Kiltahuonetoimihenkilö pitää huolta kiltahuoneen järjestyksestä, maito- ja kahvivarastojen täydentämisestä sekä kiltahuoneen asiaankuuluvasta viihtyvyydestä. Myös aktiivista osallistumista killan tapahtumiin pidetään tärkeänä.

KV-toimihenkilö auttaa Kaplaakin KV- ja ESTIEM-vastaavaa killan kansainvälisissä asioissa. KV-toimihenkilö tulee toimimaan KV- ja ESTIEM-vastaavan kanssa killan kansainvälisenä linkkinä sekä yliopistoon että ESTIEMiin liittyvissä aiheissa.

Liikuntatoimihenkilö vastaa tervehenkisten liikuntatapahtumien järjestämisestä ja avustaa eri vapaa-ajan tapahtumien järjestämisessä. Tämän lisäksi edustaa kiltaa liikuntatoimikunnassa ja toimii yhdyslinkkinä muihin kampuksen liikuntamahdollisuuksiin.

TEK- ja alumnitoimihenkilö toimii yhdyslinkkinä TEK:iin ja Kaplaakin Alumni ry:hyn.

Maisteritoimihenkilön tehtävänä on vastata tutalla aloittavien maisteriopiskelijoiden perehdyttämisestä opiskelijakulttuuriin sekä teekkarielämään. Maisteritoimihenkilön tehtäviin kuuluu tiedottaminen maisterien suuntaan ja heidän etujen ajaminen. Hän hoitaa tiedottamisen maisteriopiskelijoille Kaplaakista, sen tarjoamasta edunvalvonnasta ja muista eduista.

Yrityssuhdetoimihenkilön tehtävä on auttaa Kaplaakin yrityssuhdevastaavaa yrityssuhteiden hallinnassa. Käytännössä tämä tarkoittaa erilaisten uratapahtumien suunnittelemista ja järjestämistä, tapahtumasponsorien hankkimista, Kaplaakin urakanavien päivittämistä, kesätyöoppaan kokoamista sekä case-koulutuksen järjestämistä uusille fukseille.

EDELLISET HALLITUKSET

Scroll to Top