Kaplaakin Alumnin kuulumisia

Olen Vesa Alanko-Luopa ja asun Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa. Ensimmäisen tutkintoni olen suorittanut Lahden teknillisessä oppilaitoksessa, josta valmistuin puutekniikan insinööriksi vuonna 1990. Valmistumiseni jälkeen Suomi joutui laman kouriin ja tämän seurauksena työpaikka meni myös minulta alta. Päätin jatkaa opintoja tietotekniikan saralla ja valmistuin toiseen ammattiini atk-suunnittelijaksi Suomen Yrittäjäopistosta vuonna 1993. Toista ammattia vastaavaa työtä en ole päätyönäni tehnyt päivääkään mutta opitut taidot ovat olleet hyvänä apuna monissa eri tehtävissä tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Olen työskennellyt esimiestehtävissä kahdessa eri aikuiskoulutuskeskuksessa vuosien 1994-2012 aikana. Tällä hetkellä työskentelen elinkeinoyhtiön toimitusjohtaja Etelä-Pohjanmaan järviseudulla. Yhtiö toimii kolmen kunnan alueella avustaen uusia yrittäjiä yritystoiminnan alkuvaiheessa sekä toimivia yrityksiä niiden kasvuvaiheessa. Tehtävänämme on kulkea mukana yrittäjän arjessa.

Vuonna 2001 aloitin tuotantotalouden DI-opinnot Lahden keskuksessa, joka tarjosi mahdollisuuden valmistua joko Otaniemestä tai Lappeenrannasta. Valitsin pääaineekseni teollisuustalouden ja valmistuin Lappeenrannasta vuonna 2008. Välissä oli pari vapaavuotta, jolloin opinnot olivat keskeytyksissä.

Opiskelu tapahtui työn ohessa ja välillä tuntui tosi rankalta matkustaa Lahteen, mutta hyvät ja kannustavat opiskelukaverit ympäri Suomea antoivat voimia puskea eteenpäin. Opintojen aikana kehittyi myös hyvä ja kurinalainen ote opintojen eteenpäin viemiseen, jossa tehtävien palautuspäivästä pidin tiukasti kiinni, lipsumista en sallinut itselleni. Asioiden oikea-aikaisen hoitamisen rutiini on ollut hyvä taito myös työelämää varten.

Tällä hetkellä minulla ei ole menossa jatko-opintoja, mutta kiinnostusta johtamisen ja esimiestyön kehittämiseen on olemassa, ehkä jonain päivänä sitten niiden asioiden pariin. Henkilöstöasiat monessa esimiestehtävässä voivat olla niitä haasteellisimpia, työtehtävät kyllä opitaan työn lomassa.

Hyvää ja tuloksekasta opiskelua teille kaikille Lappeenrantaan!

Vesa Alanko-Luopa