Kranjista Tampereelle ja Vallankahvaan

Lokakuussa 2015 OE ja Panu lähtivät ensimmäiselle ESTIEM matkalle Slovenia3D tapahtumaan Kranj:iin. Vielä tässä vaiheessa kummallakaan ei ollut aavistustakaan minkälaiseen liemeen ovat joutumassa tulevaisuudessa. Neljän vuoden jälkeen meidät kummatkin valittiin johtotehtäviin kevään 2019 CM Tampereella, OE Vice President of Activitieksi ja Panu Lean Six Sigma Team Leaderiksi. Tämä ploki on kertomus siitä, kuinka tähän on tultu. *TIRSK*

OE:n ESTIEM tarina

ESTIEM urani lähti oikein kunnolla käyntiin 2017 syksyllä, kun osallistuin Council Meeting LVI Izmir-Economy tapahtumaan Turkissa. Itse tapahtuma meni osaltani niin sanotusti verkostoituessa ihmisiin, joka kohdallani tarkoitti lähinnä hauskanpitoa. Tämä hauskan viettäminen alkoi kuitenkin tuottamaan hedelmää ja heti tapahtuman jälkeen sain kutsun osallistua ESTIEM:n arvostettuun Training new Trainers tapahtumaan. Vieläkin uskon kaiken olevan sen ansiota, että vietin herkän illan kulkukoiran kanssa yökerhon tanssilattialla maaten. Tämä vastaanottava asenne motivoi minua kokeilemaan uusia haasteita, ja lähdin suorittamaan seuraavaan CM:ään sihteerin tehtäviä. Kuitenkin ennen kuin olin kerennyt edes perille Karlsruheen, avautui minulle mahdollisuus hakea myös Nordic Regional Coordinatoriksi, ja kaikki tämä tapahtui yhdessä keväässä.

Työskenneltyäni jo puoli vuotta “RC:nä” tajusin, että teen tällä hetkellä työtä, josta ei ole opiskelu uran alussa osannut edes unelmoidakaan. Työskentelin kansainvälisessä organisaatiossa, jossa kaikki työkaverit ovat parhaimpia kavereitani ympäri Eurooppaa, ja halusin kokea sitä lisää! Erityisesti asia mikä hämmästyttää ESTIEM:n toiminnassa on ihmisten sitoutuminen, motivaation ja rakkaus heidän tekemisiinsä. Kaikkia ajaa yhteinen palava tahto kehittää itseään sekä järjestön toimintaa. Päätinkin hakea ESTIEM:n korkeimpaan tehtävään, jossa voi vielä pitää hauskaa, eli VP of Activities:ksi.

Mitä tekee hallitus?

ESTIEM:n hallitus vastaa verkoston toiminnasta operatiivisella ja strategisella tasolla. Euroopan tuotantotalouden verkostossa on jopa yli 75 paikallisjärjestöä ja niiden tapahtumia järjestetään 180 vuodessa, joten tämän kaiken keskitetty hallinta on suuressa osassa hallituksen toimintaa. Hallituksen tehtäviin kuuluu myös toiminnan kehittäminen yhteistyökumppaneiden kanssa, joita ovat yritykset, professorit, opiskelijat, sekä muut Euroopan laajuiset opiskelijajärjestöt.

ESTIEM:n 30. hallitus

VP of Activities

Vice President of Activities:n tärkeimmät vastuut operatiivisella tasolla ovatkin ESTIEMin tapahtuma portfoliosta vastaaminen, sekä tapahtumien korkean laadun takaaminen. Strategisiin tehtäviin kuuluvat työskentely ESTIEM:n strategian mukaisesti, sen kehittäminen, sekä jalkauttaminen järjestön toimintaan. VP of Activities:n työhön kuuluu epävirallisesti myös tapahtumissa käyminen ja hauskan pitäminen, joten tehtävä soveltuu hyvin minunlaiselle maailman matkaajalle täydellisesti. Tuleehan sitä irrotella aina ainakin viikon ajan kerrallaan pari kertaa kuukaudessa.

ESTIEM Lean Six Sigma Team

Mitä on Lean Six Sigma

ESTIEM Lean Six Sigma Team päätoiminto on Lean Six Sigma Green Belt Training Event -kurssien ja paikalliskurssien järjestäminen ja kurssin kehittäminen. Tällä hetkellä järjestämme 5-6 Training Event tapahtumaa ja paikalliskursseja enimmäkseen yliopistoissa Suomessa, Saksassa ja Portugalissa. Kurssin pohjimmaisena tarkoituksena on levittää Lean Six Sigma -osaamista ja saada opiskelijat tekemään onnistuneita kehitysprojekteja yrityksissä.

Pääsin keväällä 2017 kurssille, joka järjestettiin Helsingissä ja mukana oli opiskelijoita kaikista Suomen tuotantotalouden killoista. Saman vuoden kesällä pääsin nauttimaan Gregory:n luennoista myös Lean Six Sigma Academy:ssä ja sain ensikosketuksen tiimin työskentelyyn. Tämän jälkeen syksyllä minut pyydettiin liittymään osaksi tiimiä ja pääsin kehittämään Instructor Coordinator – roolia, joka vastaa kurssin opiskelijaohjaajista. Seuraavat 1,5 vuotta työskentelin tiimin jäsenenä ja pääsin ohjaamaan kursseilla Turkissa, Romaniassa ja syksynä 2018 myös paikalliskurssilla Lappeenrannassa.

Kaksi vuotta Lean Six Sigmaa

LSS Team Leader

Huhtikuussa minut valittiin Council Meetingissä Tampereella johtamaan Lean Six Sigma projektia (ESTIEM kutsuu myös jatkuvia toimintoja organisaatiossa projekteiksi koska reasons).  Tehtäviin kuuluu muun muassa Lean Six Sigma tiimin työn koordinoimista ja tiimin johtamista, strategisten päätösten tekemistä, viikottaisten Team Chat:ien fasilitointia ja tiimin edustamista. Kokonaisuudessaan Team Leader vastaa kurssin jatkuvuudesta ja laadusta ja pyrkii kaikin keinoin vahvistamaan näitä, yhdessä tiimin kanssa.

Kurssin aktiviteetit

Miksi ESTIEM ja Lean Six Sigma?

ESTIEM ja Lean Six Sigma ovat tarjonneet minulle unohtumattomia kokemuksia ja luoneet verkoston ystäviä ympäri Eurooppaa. Pääsen työskentelemään äärimmäisen motivoituneiden ja kyvykkäiden ihmisten kanssa eri puolilta Eurooppaa ja kehittämään itseäni niin ihmisenä kuin ammatillisestikin.

Lean Six Sigma kurssin jälkeen, kaksi vuotta tutaa opiskeltuani, tunsin ensimmäistä kertaa, että olen oikealla alalla ja sain ajatuksen siitä mitä haluaisin tehdä “isona”. Sillä tiellä olen vieläkin, työskennellessä prosessien kehittämisen parissa, tiimin kanssa ja jakaessani osaamista muille opiskelijoille.

Miksi alkaa ESTIEM aktiiviksi?

ESTIEM tarjoaa muutakin, kuin mielenkiintoisia tapahtumia ympäri Eurooppaa. Se on myös harrastus jopa sadoille opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään ainutlaatuisissa projekteissa, joissa he pääsevät kehittämään osaamistaan aivan uusissa, kansainvälisissä ympäristöissä. Ja tehtäviä on moneksi! ESTIEM tarjoaa mahdollisuuksia tehdä projektin hallintaa, Pr-toimintaa, kansainvälisten yrityssuhteiden hoitamista, sekä paljon muuta!

Jos olet kiinnostunut ESTIEM toiminnasta, voit täyttää Get Active -formin tästä!

Voit myös liittyä active@estiem.org sähköposti listalle ESTIEM portaalissa, saadaksesi lisätietoja avautuvista mahdollisuuksista. OE ja Pantse suosittelee!

See you somewhere in Europe!

OE&Panu